Grodan Kling ska sova ensam i den stora Gammeleken, eftersom Ullan Uggla är på besök hos släktingar. Kling läser en bok om rymdvarelser och den är kanske litet för spännande för sömnen kommer inte. ”Men inte finns det några rymdvarelser i Plaskdammen” tröstar han sig och släcker ljuset. Just när han är på väg att somna hörs det en konstig plask från dammen. Kling hoppar ur sängen och siktar ute på dammen: ”Som om någonting skulle flyta där, vad i all världen kan det vara?”Grodan Kling och den förunderliga främlingen

Grodan Kling och den förunderliga främlingen är den tredje föreställningen i vår Grodan Kling – serie. Grodan Kling drar den mystiska väskan i land och hittar en varelse som liknar ingenting han har sett förr. Den här förunderliga främlingen är skrämmande, ser konstigt ut och dens prat är obegripligt.  Det hinner göras och läras en massa innan det här äventyret med Grodan Kling, Amalia Anka, Ullan Uggla och förunderliga främlingen får ett lyckligt slut. Pjäsen är riktad för barn i daghem- och lågstadieålder och den handlar om att bemöta det annorlunda, behovet att bli förstådd och utmaningar i kommunikation utan ett gemensamt språk. Under teatersagan får publiken också sjunga och leka med och så kan det hända att man också lär sig ett par ord på ett främmande språk!

Regi – Sarah Bergkulla  

Musik – Joni Tiala  

Berättandet och dockor – Pia Leinonen

 Tid ca 30 min

Föreställningen är till för barn i åldern 2 – 102 år!

Grodan Kling och den förunderliga främlingen AFFISCHEN

Du kan också beställa föreställningen.

Vi behöver en spelyta på ca 4×4 meter. Ljud- och ljusteknik tar vi själv med och för teknik behöver vi tillgång till vanligt strömuttag. Vi reserverar gärna 1,5 h för att bygga föreställningen och det tar under en timme att plocka bort. Max. antal publiken beror på utrymmen men en vägledande gräns kan vara 120. Föreställningen kan också spelas ute med väderreservation.

Ska Grodan Kling ha sitt äventyr i ditt evenemang? Ladda ner och printa AFFISCH som du får själv komplettera med relevanta uppgifter! (Affischen är i A4 – storlek men har tillräcklig hög resolution om ni vill printa den i A3 storlek.)

På finska

Bilder: Joni Tiala

Annons