Mobbningssituationen mellan Sune Säl och andra sälkutar håller på att sluta riktigt illa – men till all lycka så hinner Grodan Kling rusa till hjälp!

”Han vågar inte – han vågar inte, mammas pojke, lilla Sune, Vågar inte simma! Andra sälungars ramsa ekar i Sune Säls öron och han bestämmer visa för alla: Säkert vågar han simma och hur långt som helst! Det är nära att simturen skulle få ett fatalt slut när Sune inte märker fiskarnas nät framför sig…”

Grodan Kling och det farliga nätet är den tredje föreställningen i vår Grodan Kling – serie. I den här delen får vi träffa de bekanta karaktärer men också en ny figur – en sälunge som har fastnat i ett nät. Till all lycka hinner Plaskdammens påhittiga invånare hjälpa i tid – men en större fråga står kvar: hur ska djuren få fiskarna att åka sin väg och därmed återstå Plaskdammen som en trygg plats att leva i? Kloka och mindre klokare huvuden slås ihop och då föds en tapper plan om hur fiskarna skrämmes i väg! Teman som pjäsen lyfter upp är mobbandet samt kompis- och känslokunskaper. Barnen får också bekanta sig med naturskyddsfrågor och människans ansvar på sin miljö genom en teatersaga. I Den Klingande Grodans stil blir det levande musik och leksnuttar under hela föreställningen, där också publiken får aktivt delta i äventyret!

Soiva_Sammakko_ja_vaarallinen_verkko
Grodan Kling och det farliga nätet.
På bilden: Pia Leinonen, Sarah Bergkulla och Joni Tiala
Foto: Joni Tiala

 Grodan Kling och det farliga nätet:

Premiär Ons 24.4.2013

Nypremiär 18.3.2015

Regi – Sarah Bergkulla

Musik – Joni Tiala

Berättandet och dockor – Pia Leinonen

   Tid ca 30 min

Föreställningen är till för barn i åldern 2 – 102 år!

Föreställningen nu tillgänglig också som distansteater

Distansföreställningen kan man se på i sin egen grupp på datorskärm, tv eller på vita duken i en gympasal! Distansföreställningen är filmad med tre kameror i en studio och den är professionellt klippt ihop som en flytande videohelhet. Den virtuella föreställningen simulerar live-föreställningen och publiken får leka med och delta som om det skulle hända på riktigt. Distanföreställningen levereras via Vimeo och är tillgänglig där för en överenskommen tid.

FYLL I BESTÄLLNINGSBLANKETTEN HÄR!

Jätte bra att kunna erbjuda barnen teater i dessa corona tider. Allt var bra upplagt och barnen tyckte om teatern, kändes äkta och det var bra med interaktion

Barnen satt som fängslade och följde med. De ropade och svarade på era frågor, riktigt som på en live föreställning. De lekte och sjöng ivrigt med! Mycket lyckat!!”

Du kan också beställa föreställningen.

Vi behöver en spelyta på ca 4×4 meter. Ljud- och ljusteknik tar vi själv med och för teknik behöver vi tillgång till vanligt strömuttag. Vi reserverar gärna 1,5 h för att bygga föreställningen och det tar under en timme att plocka bort. Max. antal publiken beror på utrymmet. Föreställningen kan också spelas ute med väderreservation.

Ska Grodan Kling ha sitt äventyr i ditt evenemang? Ladda ner och printa AFFISCH som du får själv komplettera med relevanta uppgifter! (Affischen är i A4 – storlek men har tillräcklig hög resolution om ni vill printa den i A3 storlek.)

Bilder: Joni Tiala

Suomeksi

Bilder från föreställningen:

Annons