Grodan Kling och Runar Räv skulle vilja åka pulka, Amalia Anka skrinna och Ulla Uggla skida men en riktig vinter syns ingenstans: Det finns bara några fläckar med snö i Savskogen och Plaskdammisen är täckt med slask. Då bestämmer kompisarna att åka norrut för att leta efter den försvunna vintern och tjocka snödrivor! När Ullan Ugglas kompass visar att de borde vara framme blir djuren överraskade – det ser inte alls så vintrigt ut som de hade tänkt sig… Vad i all världen är på gång: Ha kompassen fel eller är det faktiskt så att det inte finns någon snö i Lappland heller? Då flyger Dulá Dalripa på plats och berättar att de senasta vintrarna har varit milda också i Lappland och att det ställer till med stora problem för djuren där. Sedan träffar kompisarna den ensamma och hungriga Fjällräven Filpa, som hoppar till av skräck när han ser djuren. Just när kompisarna får Filpa övertygat att de är helt snälla hörs rävgängets skäll bakom fjället. Då gäller det att gömma sig snabbt! Rävgänget kommer, äter Filpas mat och försvinner. Nu behövs det en listig plan för att få rävgänget i ordning och Filpas hem tryggt igen!”

Grodan Kling och den försvunna vinternGrodan Kling och den försvunna vintern är vårens 2018 nya pjäs och den nionde delen i vår Grodan Kling serie. Pjäsen är riktad för barn i daghem- och lågstadieålder. Barnen får bekanta sig med den globala uppvärmningen, naturskyddsfrågor och människans ansvar på sin miljö genom en teatersaga. I Den Klingande Grodans stil blir det levande musik och leksnuttar under hela föreställningen, där också publiken får aktivt delta i äventyret!

Premiär 7.2.2018

 
 
 
Grodan Kling och den försvunna vintern – videotrailer:
 
 
 
 

Speltid 30min

Åldersrekommendation 2-102 år

 

Du kan också beställa föreställningen.

Vi behöver en spelyta på ca 4×4 meter. Ljud- och ljusteknik tar vi själv med och för teknik behöver vi tillgång till vanligt strömuttag. Vi reserverar gärna 1,5 h för att bygga föreställningen och det tar under en timme att plocka bort. Max. antal publiken beror på utrymmet.

Ta kontakt och fråga mera!

Ska Grodan Kling ha sitt äventyr i ditt evenemang?

Ladda ner och printa AFFISCH som du får själv komplettera med relevanta uppgifter!

SS ja kt_juliste A3_på svenska

Bilder: Joni Tiala

1

2

3

4

 

5

 

Suomeksi

Annons