”Det borde vara den tiden på året när Plaskdammens brevbärare Fridolf Fisk har fullt upp med att bära paket till Grodan Kling när Klings släktingar skickar sina födelsedagshälsningar – men varje morgon vaknar Kling bara för att hitta en tom postlåda – Kling börjar så småningom tro att alla har glömt hans födelsedag och tappar lusten att ha ett födelsedagskalas. Vem har en vinge med i spelet och vad gör en ung häxflicka i Amalia Ankas bykkorg?”

Våra lärorika och roliga historier fås nu i ett paket som man kan ta hem med sig!Soiva Pia ja levyt

Under de senaste fem år har vi ofta hört frågan om vi skulle kunna göra en sagobok med våra historier – det skulle vara så trevligt att få besöka Savskogen och återkomma till berättelsen hemifrån. Då fick vi idén. Boken skulle nog vara trevlig men hur skulle vi få teaterns magi i en bärbar form? Som en hörspelskiva såklart! På det viset skulle våra åskadre få det som de har önskat sig men också de barn som inte har sett våra föreställningar skulle få en möjlighet att bekanta sig med Grodan Kling och andra Savskogsbor!

 

Då sparkade vi i gång arbetet

Vi gick igenom hela föreställningen och Pia fick vara röstskådespelare i studion, vi tillägde ett par berättarrepliker var dom behövdes, Joni spelade in musiken och tillsatte några instrument och ljudeffekter. Man kan lyssna hörspelet som man skulle lyssna på radio eller så kan man följa med berättelsen om man bläddrar genom det 16 sidiga häftet med Pias illustreringar, som bifogas i CD pärmen. Till paketet hör också en nedladdningskod ifall man inte äger en CD spelare.

Gåvan glädjer säkert mest barn i dagis- och lågstadieålder samma åldersgrupp som älskar våra föreställningar! Det är en dubbel-CD med hörspelet på svenska på ena skivan och på finska på den andra skivan så den passar perfekt för språkbad.

För grupper har vi också ett pedagogiskt paket (30€) med hörspel CD och tillhörande inspirationsmaterial utprintad på papper. Inspirationsmaterialet är i två delar: Övningar och lekar som görs innan och efter att man har lyssnat på hörspelet. Det finns både fartfyllda och lugna övningar att välja från.

BESTÄLL HÖRSPELET:

Mejla oss eller fyll i blanketten nedan. Vi skickar betalningsinfot till dig och skickar skivan när du har betalt. Vid behov så kan vi skriva en faktura. En skiva kostar 20€ inklusive sändningskostnader. Etukansi

 

 

 

 

 

SUOMEKSI

Annons