Distansföreställningen ”Grodan Kling och den försvunna vintern” ute nu!

Standard
Distansföreställningen ”Grodan Kling och den försvunna vintern” ute nu!
Från ELive-studio vid filmandet av föreställningen. Foto: Eevalotta Matikainen

Hej!

Våren är här och snön försvinner blixtfart men man hinner fortfarande åka norrut med Grodan Kling och njuta av snödrivor som glittrar i vårsolen! Grodan Kling och den försvunna vintern är nu tillgänglig som distansföreställning. Det går kanske inte på riktigt att åka norrut på påsklov med familjen eller ordna en teaterresa med daghemgruppen men det kan man fixa virtuellt! Nu ska ni packa matsäcken och ställa er på hemmasoffan eller framför vita duken i gympasalen och starta fantasiresan med Grodan Kling och kompisar!

Våra distansföreställningar har varit superpopulära:

Jätte bra att kunna erbjuda barnen teater i dessa corona tider. Allt var bra upplagt och barnen tyckte om teatern, kändes äkta och det var bra med interaktion

Fint att barnen fick delta i föreställningen. Härligt att ni kommit på tanken att ordna en föreställning på distans! Vi önskar gärna föreställningar på distans även i fortsättningen.”

Barnen var från första början med i föreställningen och deltog aktivt. Ibland tyckte de att skådespelarna var fysiskt närvarande och inte på distans.”

Barnen satt som fängslade och följde med. De ropade och svarade på era frågor, riktigt som på en live föreställning. De lekte och sjöng ivrigt med! Mycket lyckat!!”

Distansföreställningen är filmad med tre kameror i en studio och den är professionellt klippt ihop som en flytande videohelhet. Den virtuella föreställningen simulerar live-föreställningen och publiken får leka med och delta som om det skulle hända på riktigt. Distansföreställning är ett fungerande koncept och ett bra sätt att bjuda barnen teaterupplevelser under rådande omständigheter var man inte få ta emot besök till daghem och de flesta teatrar håller sina dörrar stängda. Familjebiljett kostar 15€ och då får man tillgång till pjäsen för en veckas tid. För daghem, skolor, familjerdagvård och klubbar räknas priset enligt antalet åskådare. Distanföreställningen levereras via Vimeo. Fyll i blanketten nedan för att beställa distansföreställningen. För de som vill beställa familjebiljetten skickar vi betalningsuppgifter, länken till videon och lösenordet som öppnar den efter att betalningen har kommit fram. Med de som beställer föreställingen för en grupp kommer vi skilt överens om fakturering och visningstiden. och n Fyll i den och vi skickar dig betaen länk och lösenordet till videon. Alla grupper får också ta del av ett pedagogiskt inspirationsmaterial som har olika uppgifter och dramalekar med vilka man kan förbereda för teaterupplevelsen och vidarearbeta teman i pjäsen. Då kan man bygga en pedagogisk stig av förberedelser, själva föreställning och efterarbete ifall man så vill.

GRODAN KLING OCH DEN FÖRSVUNNA VINTERN

I den här pjäsen tar Grodan Kling med publiken till Lappland. Där kan man hitta glittrande snödrivor, glädjen med att skida och skrinna. Man kan åka pulka och hitta nya kompisar!

Grodan Kling och Runar Räv skulle vilja åka pulka, Amalia Anka skulle vilja skrinna och Ulla Uggla skulle vilja skida men en riktig vinter syns ingenstans: Det finns bara några fläckar med snö i Savskogen och Plaskdammisen är täckt med slask. Då bestämmer sig kompisarna att åka norrut för att leta efterden försvunna vintern och de tjocka snödrivorna. När Ullan Ugglas kompass visar att de borde vara framme blir djuren överraskade – det ser inte alls så vintrigt ut som de hade tänkt sig… Vad i all världen är på gång? Visar kompassen fel eller är det faktiskt så att det inte finns någon snö i Lappland? Då dyker Dulá Dalripa upp och berättar att de senaste vintrarna har varit milda också i Lappland och att det ställer till med stora problem för djuren där. Kompisarna träffar den ensamma och hungriga Fjällräven Filpa, som hoppar till av skräck när han ser djuren. Just när kompisarna får Filpa övertygat att de inte är farliga hörs rävgängets skäll bakom fjället. Då gäller det att gömma sig snabbt! Rävgänget kommer, äter Filpas mat och försvinner. Nu behövs det en listig plan för att få rätsida på rävgänget och Filpas hem tryggt igen!”

Grodan Kling och den försvunna vintern är den nionde delen i vår serie om Grodan Kling. Pjäsen är riktad till barn i daghem- och lågstadieålder. I pjäsen lyfter vi fram teman teman som rörelseglädje och kompiskunskaper. Barnen får även bekanta sig med den globala uppvärmningen, naturskyddsfrågor och människans ansvar på sin miljö. I Den Klingande Grodans stil, så blir det levande musik, sång och lekar under hela föreställningen där publiken aktivt är med och deltar i äventyret.

I roller: Pia Leinonen

Musik: Joni Tiala

Speltid: 37min

Åldersrekommendation: 2-10 år (eller 2-102år!)

Se på videotrailer här:

FYLL I BLANKETTEN och TRYCK på SKICKA så skickar vi dig betalningsuppgifter eller offerten för er grupp!

(Vi kommer aldrig att dela dina kontauppgifter vidare.)

Halusitko katsoa näytelmän SUOMEKSI?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s