Distansföreställningen ”Grodan Kling och det farliga nätet” ute nu!

Standard
Distansföreställningen ”Grodan Kling och det farliga nätet” ute nu!
Från ELive-studio vid filmandet av föreställningen. Foto: Eevalotta Matikainen

Hej!

Sommaren och solen är snart här och nu är det dags att förbereda sig för det! Det är som gäller också i vår nyaste distansföreställning: Grodan Kling och det farliga nätet. Savskogsdjuren håller på att förbereda en stor vårfest tillsammans men plötsligt avbryts förberedelser av en farlig nödsituation på Plaskdammen. Den nya pjäsen passar utmärkt som en programpunkt till vårfesten eller sommarevenemanget och nog går det bra att se på den också i hemmasoffan om utevädret är inte så bra!

Våra distansföreställningar har varit superpopulära:

Jätte bra att kunna erbjuda barnen teater i dessa corona tider. Allt var bra upplagt och barnen tyckte om teatern, kändes äkta och det var bra med interaktion

Fint att barnen fick delta i föreställningen. Härligt att ni kommit på tanken att ordna en föreställning på distans! Vi önskar gärna föreställningar på distans även i fortsättningen.”

Barnen var från första början med i föreställningen och deltog aktivt. Ibland tyckte de att skådespelarna var fysiskt närvarande och inte på distans.”

Barnen satt som fängslade och följde med. De ropade och svarade på era frågor, riktigt som på en live föreställning. De lekte och sjöng ivrigt med! Mycket lyckat!!”

Utöver vanlig teater bjuder vi också på distansföreställningar som man kan se på i sin egen grupp på datorskärm, tv eller på vita duken i en gympasal! Distansföreställningen är filmad med tre kameror i en studio och den är professionellt klippt ihop som en flytande videohelhet. Den virtuella föreställningen simulerar live-föreställningen och publiken får leka med och delta som om det skulle hända på riktigt. Distansföreställning är ett fungerande koncept och ett bra sätt att bjuda barnen teaterupplevelser när en live föreställning är inte aktuell eller går inte att ordnas. Distanföreställningen levereras via Vimeo och är tillgänglig där för en överenskommen tid.

GRUPPVISNING

För daghem, skolor, familjerdagvård och klubbar räknas priset enligt antalet åskådare och det blir billigare än vanlig teaterföreställning. För gruppvisingar har vi 20€ som minimiavgift. De första 1-100 åskådare kostar 2€ per barn. Från 100 barn uppåt sjunker priset per åskådare stegvis. Fyll i blanketten nedan för att beställa distansföreställningen och vi skickar dig offerten på vad en visning för er grupp, daghem, skola eller hela kommunens småbranfostran skulle kosta. För faktureringen behöver vi faktureringsuppgifter. Vi kan skicka fakturan per e-post som en pdf-bilaga eller vi kan också fakturera elektroniskt. Alla grupper får också ta del av ett pedagogiskt inspirationsmaterial som har olika uppgifter och dramalekar med vilka man kan förbereda för teaterupplevelsen och vidarearbeta teman i pjäsen. Då kan man bygga en pedagogisk stig av förberedelser, själva föreställning och efterarbete ifall man så vill.

FAMILJEVISNING

Familjevisning kostar 15€. Välj ”familjevisning” nedan och vi skickar dig betalningsuppgifter. Efter att betalningen har kommit fram skickar vi dig länken till videon och lösenordet som öppnar er familjevisning!

GRODAN KLING OCH DET FARLIGA NÄTET

Mobbningssituationen mellan Sune Säl och andra sälkutar håller på att sluta riktigt illa – men till all lycka så hinner Grodan Kling rusa till hjälp!

”Han vågar inte – han vågar inte, mammas pojke, lilla Sune, Vågar inte simma! Andra sälungars ramsa ekar i Sune Säls öron och han bestämmer visa för alla: Säkert vågar han simma och hur långt som helst! Det är nära att simturen skulle få ett fatalt slut när Sune inte märker fiskarnas nät framför sig…”

Grodan Kling och det farliga nätet är den tredje föreställningen i vår Grodan Kling – serie. I den här delen får vi träffa de bekanta karaktärer men också en ny figur – en sälunge som har fastnat i ett nät. Till all lycka hinner Plaskdammens påhittiga invånare hjälpa i tid – men en större fråga står kvar: hur ska djuren få fiskarna att åka sin väg och därmed återstå Plaskdammen som en trygg plats att leva i?

Kloka och mindre klokare huvuden slås ihop och då föds en tapper plan om hur fiskarna skrämmes i väg! Teman som pjäsen lyfter upp är mobbandet samt kompis- och känslokunskaper. Barnen får också bekanta sig med naturskyddsfrågor och människans ansvar på sin miljö genom en teatersaga. I Den Klingande Grodans stil blir det levande musik och leksnuttar under hela föreställningen, där också publiken får aktivt delta i äventyret!

I roller: Pia Leinonen

Musik: Joni Tiala

Speltid: 34min

Åldersrekommendation: 2-10 år (eller 2-102år!)

Se på videotrailer här:

FYLL I BLANKETTEN och TRYCK på SKICKA så skickar vi dig betalningsuppgifter eller offerten för er grupp!

(Vi kommer aldrig att dela dina kontauppgifter vidare.)

Halusitko katsoa näytelmän SUOMEKSI?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s