Grodan Kling och den mystiska fabriken är höstens 2015 produktion och den sjätte delen i vår serie om Grodan Kling. I pjäsen träffar vi Mårten Mullvad som bor på Blomsterbacken. En morgon hittar Mårten sina kära blommor väldigt ledsna och ser att alla blommorna på Blomsterängen har vissnat. Orsaken är fabrikens avfallsrör som har spruckit och gifterna som rinner i marken. Mårten Mullvad tänker packa och flytta bort men Grodan Kling övertalar honom att stanna kvar: Svante Smörja får inte tvinga någon att lämna sitt hem! Men hur kan djuren kämpa mot den stora fabriksägaren? Savskogens djur börjar planeringen och sedan blir det bråttom när de märker att kletet håller på att rinna mot Plaskdammen!

Pjäsen är riktad för barn i daghem- och lågstadieålder. Teman som pjäsen lyfter upp är rädslor, att känna sig liten, gemenskap och hur man ska agera in en situation var någon som känns starkare, större och överlägsen gör någonting elak mot en. Barnen får bekanta sig med naturskyddsfrågor och människans ansvar på sin miljö genom en teatersaga. I Den Klingande Grodans stil blir det levande musik och leksnuttar under hela föreställningen, där också publiken får aktivt delta i äventyret!

Grodan Kling och den mystiska fabriken:

Premiär to 8.10.2015

Regi – Sarah Bergkulla

Musik – Joni Tiala

Berättandet och dockor – Pia Leinonen

   Tid ca 30 min

Föreställningen är till för barn i åldern 2 – 102 år!

den mystiska fabriken A4

Vi hälsar Er hjärtligt välkomna till vår teater! Biljetterna kostar 5€ per barn (dagispersonalen och dagvårdare kommer in gratis med barnen). Förhandsbokning rekommenderas för större grupper.  Man kan betala för föreställningen antingen kontant i dörren eller så kan vi också skriva en räkning om det är en större grupp. (OBS! Kom ihåg att ge oss faktureringsadressen).

Vi spelar våra öppna föreställningar i Vasa kulturhuset Fanny (Kyrkoesplanaden 34, 65100 Vasa). Kommer ni med bil så finns det gott om parkeringsplatser vid kaserntorget.

I Karleby spelar vi i Karleby arbetarhus i adressen Borgmästaregatan 28, 67100 Karleby.

Du kan också beställa föreställningen.

Vi behöver en spelyta på ca 4×4 meter. Ljud- och ljusteknik tar vi själv med och för teknik behöver vi tillgång till vanligt strömuttag. Vi reserverar gärna 1,5 h för att bygga föreställningen och det tar under en timme att plocka bort. Max. antal publiken beror på utrymmet. Föreställningen kan också spelas ute med väderreservation.

Ska Grodan Kling ha sitt äventyr i ditt evenemang? Ladda ner och printa AFFISCH som du får själv komplettera med relevanta uppgifter! (Affischen är i A4 – storlek men har tillräcklig hög resolution om ni vill printa den i A3 storlek.)

Bilder: Joni Tiala

Suomeksi

Mauri Myyrä ja kukat Soiva Sammakko ja Mauri Myyrä Soiva Sammakko postilaatikolla SS&Ta_6 Teppo Törky ja Amalia Ankka Teppo Törky ja kukka

Annons