I denna pjäs vänder man förlust till vinst: Publiken får hjälpa med att lösa hur man får den magiska speldosan att fungera och då blir det kalas! 

“Det är en helt vanlig dag då Grodan Kling studsar ner till Plaskdammen och hittar en stor speldosa där som skakar vilt och håller ett konstigt ljud. Grodan Kling är först litet rädd för den konstiga speldosan och överraskningen är stor när han upptäcker att det är Trollkarl Tuppen som hoppar fram ur speldosan. Han hade varit på väg till torget för att visa sin nya magishow där, men då hade han i misstag låst sig in i den stora speldosan. Nu är det för sent att gå till torget, men Grodan Kling kommer på en idé att ordna ett eget kalas vid Plaskdammen där Trollkarl Tuppen skulle få visa sina fina tricks och trolla fram låtar ur sin fina magiska speldosan!”

Grodan Klings speldosa är ett nytt manus för sommaren 2021 och den trettonde föreställningen i vår Grodan Kling – serie. Föreställningen riktar sig till barn i daghems- och lågstadieålder. Teman som pjäsen lyfter upp är musikens magi, vänskap och vikt av samarbete. Som vanligt blir det en massa med roliga sånger och lekar där publiken får delta i detta roliga äventyr!

Musik – Joni Tiala

Berättandet och dockor – Pia Leinonen

Speltid 30min

Åldersrekommendation 2-10 år

Du kan också beställa föreställningen.Vi behöver en spelyta på ca 3×3 meter. Ljud- och ljusteknik tar vi själv med och för teknik behöver vi tillgång till vanligt strömuttag. Vi reserverar gärna 1,5 h för att bygga föreställningen och det tar under en timme att plocka bort. Max. antal publiken beror på utrymmet, för vår del finns det inget maximum. Pjäsen har byggts så att den tål vind, så den passar utmärkt till sommarens ute-evenemang!

Grodan Klings speldosa. Bild: Joni Tiala

SUOMEKSI

Annons